tiistai 9. helmikuuta 2010

Agitiliti

Kävin äsken Eurassa taas moikkaamassa Annaa, Neeaa ja Miiaa - sillävälin Kilu-poika oli taas tylsistynyt. Nyt se oli vaan keksinyt jotain todella omituista, ei olisi ehkä ihan heti käynyt mielessä. Se oli vetänyt laatikosta sellasen pakastemuovipussirullan. Tai siis se rulla oli vielä siellä laatikossa, ja sitten niitä pusseja oli vedetty sieltä ulos, niinku vessapaperia. Ehkä noin kymmenen niistä oli myös silputtu ympäri huushollia. Kai siitä laatikon välistä oli jäänyt pilkottamaan pieni pussin kulma, ja sille oli sitten tehtävä jotain. Hetken aikaa taas seisoin ulko-ovella ja mietin... MITÄ NYT!? Mutta tällänen tällä kertaa. Oli se myös sitä mattoa taas repinyt. Oikeen kunnolla. Hitto että se mattokin harmittaa, ihan hyvä matto olis ollut ja nyt se on sit kohta kaikki reunat jyrsitty sitä hapsua pois. Ruma ku mikä, mut turha sitä enää siitä on poiskaan aina ottaa tai uutta siihen laittaa - peli on menetetty. Olishan toikin käyttäytyminen ihan kiva saada pois, joku kerta se on vielä tukehtunut täällä johonkin saakelin matonhapsuun tai muovipussiin... tai mihin ikinä se sitten keksiikin.

Mut sitten tämän ihanan alkukevennyksen jälkeen siirrymme siihen agitilitiin.

Vuorossa oli melko haastellinen rata. Aiheena oli välistävedot ja sit sellaset hankalat kulmat seuraavalle esteelle. Gillen kanssa lähti menemään aika hienosti, ja Mikon mukaan mentiin yks hankala kohta parhaiten (ainakin siis siihen mennessä menneisiin verrattuna). Tämä oli jostain syystä pakko mainita. :D Oli kolme hyppyä sillee vierekkän jonossa... miten senkin nyt sitten kuvailisi? Ja sit siitä oli välistävetoja... Joo, helppo selittää. Jokatapauksessa se mentiin hyvin. Sitten tuli pitkä suora. Putkesta tultiin, pituus ja taas putkeen, mikä piti takaaleikata. Se takaaleikkaus-putki oli se tummanvihreä putki, joka oli kai sitten Gillen mielestä epäilyttävä. Tai ei se sinne ainakaan helpolla suostunut menemään. Juoksin sen kanssa sitä suoraa ainakin 15 kertaa (?), ennen kun saatiin se suhtkoht kunnolla huijattua sinne putkeen. Sitten se apina vielä jätti sen lelunsa sinne putken sisälle, meinasi varmaan et mene hitto ite. Paras keino saada se sinne putkeen olisi ollut laittaa kasa paskaa sinne, se meinaan kiinnosti taas vähän liikaakin.

Sen jälkeen en enää oikeen pystynyt keskittymään menoon ku olin jo ihan poikki ja sekasin. Mut loppukin meni sitten ihan ok. Olishan se ollut kiva treenata paremmin niitä ohjauskuvioita, eikä vaan juosta suoraa edestakaisin :) mut minkäs teet, kun Gillen pitää olla niin pöllö, ettei se voi mennä sinne putkeen ikinä jos takaaleikkaa... tai mitäs mä oon niin huono siinä, kun en osaa hiljentää vauhtia vaan pysähdyn kokonaan. Ikuisuusongelma, tai ainakin alkaa jo tuntumaan siltä.

Ainii joo, ja saatiin me sinne radalla yks häirikkökin. Yhtäkkiä siinä onkin kaksi koiraa, Pogo tuli vähän morjestamaan. Topi oli ollut sen kanssa siellä katsomossa, ja tämä jässikkä oli päättänyt, että nyt toi pikkuveikka on ollut tuolla vähän liian kauan, menempä antamaan turpaan. Se hyppäsi sieltä katsomosta, noin 2 metrin korkeudelta kentälle ja meinasi alkaa aksaamaan :) Ai kun tekee hyvää taas Pokerin lonkille tollanen meno.

Niin Pogo ja Topi oli mennyt jo meitä ennen siellä. En oikeen sit taaskaan seurannut niiden menoa kun menin hakee Gilleä autosta, joten eipä oo taaskaan mitään kirjoitettavaa niistä. Jotain ne oli siellä taas koheltanut varmaan :P Sitä edellämainittua kolmea hyppyä ne ainakin meni vaikka miten kauan, Topi ohjasi sen niin, että Pogo meni niinku oli tarkotus, mutta sitten ei enää pysynytkään rimat ylhäällä...

4 kommenttia:

  1. Oi ei. Kilulle ei kyllä loppujen lopuksi tule aika pitkäksi. Tai ehkä parempi sanoa, että Pogolle, kun se odottaa mitä Giltsukkainen aikoo tällä kertaa tehdä :D

    VastaaPoista
  2. Putki-takaaleikkauksia vaan erillisenä treeninä ja lelua palkaksi putken suulle:) Paljon! Niin sitten Gille vähitellen oppii sen ja sitten sun omalla liikkeellä ei ole enää niin suurta merkitystä. :) Vitsi mä haluisin taas nähdä teidän menoa! Ootte varmaan taas kehittyny kesästä vaikka kuinka! Koskas tuutte turkkusse epiksiin?

    VastaaPoista
  3. Niin Anne-Mari, sitähän me tuollakin yritettiin - palkata koira lelulla, mutta kun se hevosen sonta olis ollut nii-iin paljon kivempaa :P Olis jo kesä, niin vois vähän ahkerammin harkata muuallakin kun ohjatuissa treeneissä...

    Ja koska niitä epiksiä siel Turuus sit on? Mua jaksaa kiinnostaa noi kisaamiset niin paljon, et en paljoo viitti ettii tietoo :) vaikka vissiin tarvis. Olis voinu olla hilkulla, et oltais tultu nyt vkl oikeisiin kisoihinkin - mut onneks Topilla on töitä :P Joo ja sit vielä se, että jos ollaan kehitytty kesästä, niin ei sitä kyllä saletisti siellä epiksissä näe, niissähän kuuluu aina vaan häslätä jotain omiaan :)

    VastaaPoista
  4. No pitäisköhän sun palkata sitten Gilleä hevosenpaskalla?? ;-P
    Meillä ATT:llä on epikset ainakin kerran kuussa, eli maaliskuussa seuraavaks.

    VastaaPoista