Naga

Kennelnimi: Bonachón Morich
Syntynyt: 24.8.2011
Rotu: Espanjanvesikoira
Harrastukset: Agility, leikkiminen, lenkkeily ja yleinen örveltäminen

Naga on meidän perheen uusin tulokas. Koirista siis. Meidän iki-ihana vahinkolapsemme. Sattumien kauppana tämä pieni pallero muutti meille asumaan, kun meidän ison lauman pikkupirpana Ebba sai vauvoja. Topi kun oli vailla näkevää agilitykoiraa, niin tervetuloa kaaos ja pikkupoika Naga.

Vaikka Nappula onkin jonkinsortin vahinkolapsi, niin ikinä en sitä vaihtaisi pois. Jo pentulaatikossa tämä yksilö kutsui meitä luokseen ja siinä se nyt mennä viilettää laumamme jatkona. Nagalla on taatusti ADHD, koska se on niin vilkas menijä. Aina jokapaikassa pää edellä. Joskin nyt vanhempana on jo rauhoittunut. Taisi olla vain nuoruusiän ADHD. 

Agilityssä Naga on ihan huippu, niinkun ennustettiinkin. Maltti olisi vaan vielä valttia. Tai ainakin välillä. Mutta Topi ja Naga on kyllä hyvä parivaljakko. Lukevat toistensa ajatukset agilityradalla :) Naga on huippunopea radalla ja sen menoa on todella monet katsojat ihastelleet. Nagan motoksi agilityssä on muodostunut "Liukas kuin saippua" - välillä rataa mennään koko rahan edestä rallatellen jos ohjaaja ei ole kartalla ;) Huipputykki agikiitäjä!!

Naga on meidän koirista huomaamattomin. Se on niin pieni ja kiltti. Mutta onhan silläkin ärsyttäviä piirteitä, niinkun jokaisessa noissa karvalapsessa. Naga osaa päästellä paljon erilaisia (ärsyttäviä) ääniä! Bravuuri on örinä. Lelu suuhun, pylly heilumaan ja örisemään. Aamuisin Naga osaa olla myös hyvin äänekäs, kun pitäisi olla hiljaa. Kukaan koira ei varmana haukottele niin äänekkäästi! :D Tunnetuin Nagan urpoilu on sammakko-asennossa edestakaisin hinkkaaminen, niin että etujalat on ojennettuja ja takajalat laahaa maata. Tämä on Nagan joku ihan oma juttu. Nappula tykkää myös jonottaa. Oven takana voi jonottaa, että pääsee ulos. Ulkona voi jonottaa, että pääsee sisälle. 

Kun on kyse lenkille lähtemisestä, agilitystä, jumppaamisesta tai leikkimisestä - ihan mitä vaan toimintaa niin Naga on valmiina samantien. On se kyllä hieno koira, vaikka joskus miettiikin, että mahtaakohan sen korvien välissä olla mitään muuta kuin ilmaa ;) Mutta nämähän ovat niitä kuuluisia "viisaita" vesikoiria - hullunhauskoja persoonia kaikki.