keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Tampereella nääs

Eilen reissattiin Gillen kanssa Tampereelle, eläinystäväsi lääkäriin allergiatestiin. Kutinasta on siis edelleenkin kyse. Se paheni tässä kevään kynnyksellä ja tilasin ajan jo huhtikuun puolella Kilulle. Nyt sinne päästiin menemään ja olikin aikamoinen reissu.

Allergiatesti tehtiin iholle (aiemmin tehty jo veritesti) ja siinä tutkittiin 25 eri allergeeniä. Pahimmin reagoi pölypunkki ja varastopunkki - perkeleen punkit. Ne selvisi kyllä veritestistäkin jo. Toisena tuli ihminen. Gille on siis ihmisille allerginen. Paskempi homma. Poika on myös lievemmin allerginen siitepölyille ja heinille. Edellämainittuihin siis aloitetaan siedätyshoito, heti kun lääkkeet saadaan. Siinä kestää tovi.

Lääkärireissulla tultiin taas hieman viisaammiksi ja nyt sitten eletään niillä ohjeilla mitä saadaan. Ruoka-aine rajoituksia ei enää ole, koska on hyvin epätodennäköistä, että atopian lisäksi olisi kyse ruoka-aine allergiasta (Gille ei ole koskaan reagoinut mahallaan). Se, että olen todennut esim. riisi, porkkana ja herneallergian, saattaa johtua muusta ympäristössä tapahtuneesta asiasta samaan aikaan. Eli kesällä kun se söi herneen palkoja, niin saattoi samaan aikaan olla heinäkausi? Tämän asian kanssa minulle jäi vielä hiukan kysymysmerkiksi, että miten sitten se varastopunkki? Royal Caninin ruoat pakataan kuulemma typpeen, jossa varastopunkit ei elä ja lisäänny. Olisi siis turvallista syöttää sitä lisänä. Mutta silti vähän epäilyttää. Mites sitten kaupan luut ja muut tälläiset, joissa saletisti on varastopunkkia? Oltiin lääkärissä 2,5 tuntia, joten vähän on pää pyörällä enkä millään muista kaikkea mitä lääkäri kertoi. Tämä asia pitää kyllä vielä selvittää... kuitenkin sanoi, että nappulaa saa antaa jos haluaa. Ristiriitaistako... edelleen harkitsen sitä raakaruokintaa, mutta kun on muutenkin niin hemmetin kova kiire kokoajan, ettei ehdi keskittymään!

Maanantain harkoista en ehtinyt eilen sitten kirjoittamaan lainkaan. Oli kyyyyllllmä! Tajusin vasta kentällä, että pojilla on lyhyt turkki ja täällä on kylmä. Fiksua olisi ollut ottaa takki mukaan. Ei auttanut muu, kun pysyä liikkeessä non-stop. Tai siis pitää koira liikkeessä, se oma liikkuminen unohtui jonka seurauksena taas selkä kiitteli. Taru teki Luomalan kolmosluokan radan, ratapiirustuksen perusteella siinä oli kaksi "ei tuu onnistumaan" kohtaa, mutta livenä ne olikin ihan helppoja. Takerruttiin taas vaan typeriin ongelmiin, kuten riman alitukseen. Muuten oli kivat harkat!
Pogo oli viimeinen koira ja tajusin, että se ei oo ehkä fiksuin järjestys. Sokein menee viimeiseksi. Eli tästä lähtien Pogo saa luvan olla ensimmäisten joukossa :) Hyvin se kyllä meni, ei huomattavissa mitään sellaista, ettei olisi poika nähnyt, mutta silti. Kierrokset taas korkeella ja mentiin eikä meinattu.

2 kommenttia:

  1. Olipa hyvä, että veit Gillen allergiatesteihin. Kuulostaa tosi hyvältä päätökseltä ja paljonhan sieltä selvisikin! Soita vielä eläinlääkärille tai laita eläinlääkäriasemalle sähköpostia, niin saat vielä noihin itseäsi askarruttaviin kysymyksiin. Tsemppiä teille vielä!

    T: Anna ja setämies Jamppa

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllähän se ainakin hetkeksi toi taas mielenrauhan :) Tarvitsee olla vielä yhteydessä sinne Tampereen suuntaan muutenkin, joten toivottavasti kaikki kysymysmerkit selkenee.
    Gilleltä sedälle terkut :D

    VastaaPoista