sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Oreniuksen koulutus

Eilen oli jännittävä päivä. Mentiin Poriin Juha Oreniuksen koulutukseen. Luulin, että olisi ollut jännät paikat, mutta ei sitten ollutkaan. Viime kesänä Juha oli paljon pelottavampi ja pisti juoksemaan kuin hullu. Nyt ei ollut enää kumpaakaan :) Mä olisin jopa jaksanut juosta vaikka miten paljon vielä, se oli Gille mikä hyytyi. No, ei Gillen kanssa tuollaisia puolen tunnin yhteenmenoon aksaamisia ollakaan otettu... öö, ikinä!? Mutta hyvät treenit oli, on se vaan hyvä kouluttaja :)

Sitten kun sen radan oppi, niin kyllähän meno oli mukavaa. Tuli vaan välillä niin dorka olo, kun tiesi, että tässä pitää tehdä näin... mutta teen jotenkin ihan väärinpäin. Tuttuja juttuja siellä tuli ilmi, että mitä pitää harjoitella. Jos nyt muistaisin ainakin osan..
- Putkeen meneminen (esteet 3-4). Gille ei vaan irtoa sinne putkeen ja sitä pitää vahvistaa.
- Muutenkin irtoaminen. Muistin taas sen oikean palkkaustavan, kun vähän muistutettiin. Radanomaisesti pitää jatkua, heitä siis se lelu sinne eteen!
- Ja se käännösssss. Yritin ensin poispäinkäännöstä 21-22, mutta kun Gille vaan heittää siihen sen kokoympyrän. Vaikka miten ollaan tätä harjoiteltu, niin ei sitten millään. Namin kanssa lenkillä se voi ehkä onnistua, radalla ei ikinä. Mutta valssi toimi siihen kuitenkin sata kertaa paremmin.
- Selkeät näytöt. Pidä se käsi kokoajan siinä esillä, äläkä huido.
- Takaakierrot. Joissain kohdissa en vaan osaa ohjata takaakierroille, vaan olen itse liian edellä.
- Ja varmaan jotain muutakin, mitä en nyt juuri muista.

Ja mainittakoon vielä, että kuulin sieltä yleisän puolelta jotain mutinaa, kun esim. kohdassa 24-26 voin heittää Gillen takaakiertoon ihan huoletta, eikä sillä ole aikomustakaan mennä väärälle esteelle, eli putkeen. Jollain muulla vissiin oli tämän kanssa jotain ongelmia... :)

Ja nämä kaikki jutut oli jo tiedossa. Vielä kun ne olisi joka kerta mukana radalla... Alla ratapiirustus, toivottavasti Juha ei pahastu, että laitan sen tänne. Rata ei ihan piirustuksen mukainen ollut, varmaan tilanpuutteen takia.

Topi päätti mennä sitten Pogon kanssa, kun Ebban kanssa se olisi ollut vaan peliä. Ebbaa harmitti kyllä sen verran paljon istua autossa koko aika odottamassa, että ehkä se seuraavalla kerralla haluaa mennä Topinkin kanssa :) Pogolla meni ihan loistavasti, ei tietoakaan huonosta näöstä. Se oli pääasia näissä treeneissä. Ja nämä pojat pistettiinkin sitten juoksemaan, minusta tuntuu, että ne taisi olla lähemmäs tunnin siellä radalla. Uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Välillä Juhan piti sanoa Topille, että kovaa saa painella, mutta ei ihan joka kohdassa. Oli siis välillä jo liiankin edessä. 17-22 väliä nämä pojat juoksi muutamaan otteeseen. Siinä kellotettiin, että mikä ohjaustekniikka on nopein. Pogo veti kyllä itsensä ihan piippuun, eipä ole sekään päässyt treenaamaan ihan tuolla tahdilla ihan lähiaikoina. Lopussa ei enää paljon juostu, hölkätiin vaan. Illalla se oli ihan hassu kun se nousi omasta sängystään, niin käveli ihan tönkkönä - paikat vissiin vähän kipeenä. Tänään aamulla taas kaikki kunnossa.

Agilityn Lumoa hallin pohja oli aika erikoinen. Alussa tuntui, ettei siinä pysty juoksemaan lainkaan. Mutta omasta mielestäni siinä oli hyvä juosta. Saattaa kyllä johtua siitä pohjasta, että nyt on koko selkä tosi kipeä. Gille liukasteli hiukan kepeillä ja korkealle hypylle ponnistamisessa oli välillä vaikeuksia. Otettiin muuten medihyppyjä sen osteopaattikäsittelyn takia. Pogolle näyttää olevan ihan sama mikä pohja on kyseessä, samalla tavalla se painelee menemään. Todella harmillista vaan, että Soololla ja Zikillä meni anturat rikki sen pohjan takia... onneksi meidän pojat ei ole niin tykkejä ja säästyivät tältä.

2 kommenttia: