keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Mistä on meidän pojat tehty

Vesikoirafoorumille kun sen uudelleenheräämisen jälkeen taas eksyin, niin törmäsin keskusteluun, jossa kerrottiin, mistä koirien nimet on saanut alkunsa. Aloin sitten pohtimaan, että mistä Pogon ja Gillen nimet onkaan tullut. Kirjoitin foorumille kysymyksen Gillen allergiasta, se oli suuri virhe kun meinasin totaalisesti hermoni menettää ensimmäisiin kommentteihin, jossa haukuttiin vaan minut pystyyn... Eli turvallisempi paikka siis tällekin asialle on oma tuttu ja turvallinen blogi.

POGO

Bonachón Curro se on kennelnimeltään. Jostain syystä me ei Curro-nimeä haluttu pitää. En muista edes enää, että miksi. Se nyt vaan jäi. Jälkeenpäin on hiukan kaduttanut, Curro olisi ollut hyvä nimi. Mutta onko Pogo ennemmin Pogon kuin Curron näköinen... mun mielestä toi ensimmäinen vaihtoehto kuvaa paremmin.

Pogon nimen keksi Topi. Kai se jostain netin ihmeellisestä maailmasta nimiä etsi, ja yhtäkkiä sille pälkähti päähän nimi Pogo. Eikä sitä sitten enää menty muuttamaan, Pogo siitä tuli. Eikä yhtään hullumpi koira olekaan.

Sitten kun nimeä alkaa pohtimaan tarkemmin niin...

Onhan sillä oma biisikin. Kyseisen Pelle Miljoonan laulun sanat menee jokseenkin näin:

”Toiset tanssii valssii ja tangoo ja humppaa ja jenkkaa ja purkkaa ja jytää
Mut mä vain pogoon, pogoon, pogoon, pogoon, pogoon..... kunnes kuolen.

Toiset ei uskalla tansii kun ne pelkää et tulee hiki ja pettää vielä dödö... mut mä vain pogoon...

Toiset ei uskalla tanssii kun ne pelkää et housut repee tai tulee paskat housuun... mut mä vain pogoon...

Toiset ei uskalla tanssii kun ne pelkää et sillä aikaa joku varastaa niiden telkkarin... mut mä vain pogoon...”

Ja niinhän se meidän Pogollakin menee. Vai mitä tuumaatte? Se vaan pogoo. Sen pitäisi vähintäänkin olla jo yleinen termi, Pogoominen. Se on eri asia mitä se tarkoittaa, sitä ei oikein voi sanoin kuvailla, se pitää nähdä ja kokea.

Ehkä tähänkin löytyy selitys siitä, että ameriikoissa kutsutaan hyppykeppiä nimellä Pogostick. Wikipediasta löytyy myös määritelmä Pogotanssille. Senkin Pogo taitaa paremmin kuin kukaan muu, onhan se oma nimikkotanssi. Siinä kuulemma tanssija hyppii paikallaan ylös ja alas, pysymällä kokoajan samassa paikassa. Miksei tähän sitten voisi yhdistää samalla sitä pyörimistä? Ja sen tanssin on taatusti kaikki Pogon tuntevat nähneet :)


GILLE

Gillellä ei ole läheskään näin värikäs nimi. Mutta onhan Pogo hiukan värikkäämpi persoonakin.

Gillen nimen kanssa lähdettiin siitä, että kyseessä oli G-pentue, josta meille oli tulossa koira. Varmasti oli, kun siellä nyt oli se beige yksilö! Kasvattajat antoi meidän päättää sitten sen kennel-nimenkin. Serranot-sarja oli silloin aika kova sana. Siinä oli pojat Curro ja Guillermo. Siitä se ajatus sitten lähti. Ajateltiin, että Guillermo voisi olla hyvä nimi, pariksi Currolle. Siitä voisi olla hyvä lyhenne Gilbert. En tiedä mihin Guillermo sitten tippui matkan varrella, kai siihen, että se on vähän hankala suomalaisen lausua. Gilbert nimeä ehdotettiin, ja niin siitä tuli sitten Bonachon Gilpert. Se oli kuitenkin aika pitkä kutsumanimi, jotenkin siitä sitten Topi keksi Gillen. Ja Pöllö-Gille se onkin. Jos ruotsiksi ajatellaan, niin Kille on poika, ja aikamoinen poika se Gille on.

Tässäkin tapauksessa pitää tutkia vähän paremmin. Yllättäen googlettamalla löytyy Gille-nimellä ruokaa! Niitä mahdottoman hyviä kaurapipareitakin on kaupoissa, jotka on Gille merkkisiä. Ja viime jouluna joulupipareissakin luki kaikissa Gille! Tätäkään en ollut ennen Gillen nimeä tajunnut...

Tämä oli niin hauskaa miettiä omien koirien nimien tarinaa, että taidan laittaa blogihaasteen pystyyn! Haasta neljän koirakaverin omistajaa kertomaan oman koiran nimen tarina. Ja laittamaan haasteen tietenkin eteenpäin taas koirakaverilleen (ei oo pakko olla neljää). Minä haastan... hmmm... vaikea muuten päättää! Kettuterrieri Sampon, länderi Svingin, käppänä Riinan ja vesipää Zikin.

(PS. miksi tää vamma blogikin nyt kääntyi mua vastaan ja muutti fonttia ihan itsekseen, eikä anna mun vaihtaa sitä normaaliksi...)

3 kommenttia:

  1. Jouduin siristelemään oikee silmiä, et näin tekstin lukea, ja meinasin haukkua sinut, mut haukunkin sitten blogipohjan... :D

    Mut hassut tarinat nimillä, vaikkei niitä miettiessä aina tulekaan niin ajatelleeksi :)

    VastaaPoista
  2. Nojoo. Vaikka miten olisin vääntänyt, niin teksti ei vaan vaihdu. Töissä kun explorerilla luin, niin fontti oli oikein. Eli jos ei näe lukee, älä käytä firefoxii. En tajuu.

    VastaaPoista
  3. Sillon kun minä olin nuori nii tosiaan... käytiin Lalliksella ja pogottiin. Oli kyllä melkosta poukkimista kun koko väki hyppi ylösalas melkolailla samaan tahtiin. Oikein sopivan nimen olette keksineet Pogolle :o)

    VastaaPoista