perjantai 31. joulukuuta 2010

Peurajahti

Pakko kirjoittaa vielä tämä juttu tämän vuoden puolella. Eilen oli niin jännät paikat, että!

Lähdin illalla lenkille ja ajattelin, että mennäänpäs ennen hihnalenkkiä vähän juoksemaan metsään. Päästin koirat vapaaksi siinä meidän lähimetsässä ja siinä on heti alussa sellainen pieni kukkula. Yleensä olen sen kanssa tarkempi, koska siellä takana voi olla joku muu ihminen ja koira, eikä sinne taakse siis näe siitä alusta. Nyt kun oli pimeetä, niin varmaan päättelin, ettei siellä kukaan ole ja annoin Gillen hepuloida ihan rauhassa. Gille meni kukkulan taakse, minä ja Pogo jäätiin sinne toiselle puolelle. Samantien kuului haukkumista, jonka jälkeen ihan hiljaista. Huusin Gilleä ja ajattelin että se vaan näki jotain jossain, jonkun ihmisen jossain kauempana (kun haukkui niin vähän). Mutta sitten näin kun hirvi tai peura juoksi ihan täysillä poispäin. Enkä nähnyt Gilleä sen perässä. Kiipesin kukkulalle ja meinasin mennä katsomaan, että syökö se poika jotain hirvenkakkaa siellä, kun on niin hiljaista. Mutta koiraa ei näy missään.

Hetken siinä panikoin ja koin pienen sydänkohtauksen, kaikki kauhuskenaariot ehti käydä mielessä. Huutelin siinä pari minuuttia Gilleä, ja sieltä se juoksi kuin salama. Ihan vastakkaisesta suunnasta mihin se peura juoksi. Ja niin onnellinen, kun löysi meidät :)

Ensimmäisenä ajattelin, että niitä elukoita oli kaksi, ja Gille oli lähtenyt toisen perään. Jos näin on, niin toivottavasti se toinen on juossut oikeen hemmetisti karkuun ja löytää vielä kaverinsa. Mutta sitten tuli jotenkin todennäköisempi vaihtoehto mieleen. Veikkaan, että Gille on juossut suoraan peuran eteen, molemmat säikähtänyt ihan hemmetisti ja lähtenyt juoksemaan eri suuntiin karkuun paniikissa. Tämä vaihtoehto olisi just niin huvittava, kun Gille on sellainen isottelija ja luulee olevansa kovakin jätkä. Mutta sitten tällänen voisi olla niin hyvinkin mahdollista. Kyllä se sinne metsään vielä epäluuloisena vilkuili, kun pyörätielle takaisin mentiin.

Ja Pogo oli tyytyväisen pihalla koko jutusta ihan koko episodin ajan. Se on kanssa niin pöhkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti