lauantai 14. marraskuuta 2009

Koulutuksessa

Olin tänään Pertti Vilanderin koulutuksessa. Mietin pitkään, että meniskö vaiko ei, mutta menin sitten kuitenkin. Oli ihan hyvä luento, muttei kovinkaan paljoo uutta tietoa tullut, kun on lukenut sen koirankorjauskirjan.

Kyllä se höpötteli kaikkea juttua paljon, ja pari hauskaakin juttua :)
Uutena asiana mulle tuli se, että jos nyt tolle Gillelle pidettäisiin se jääkausi (jos saisin joskus jotain aikaiseksi) niin sitten vanhemmalle koiralle, eli Pogolle, pitäisi pitää superlellyttelykausi. Tää on mietityttänyt kauan, että miten sitten Pogon kanssa tulee toimia. Mut näin sanoi Peetsa.

Toinen itseä koskettava asia oli agilityyn liittyvä. Yleisöstä kysyttiin, että miten joku voi antaa koiransa purra agikentällä ja nimenomaan radalla. Eikö se ole ongelmakäyttätymistä, ja eikö siihen pitäisi puuttua? Peetsan mielestä ei. Hän kertoi, että hänen huippuagilitykoirat on kentällä eräänlaisia sikailijoita, eikä sellaisia lällyjä mitkä menee sinne minne käskee. Vaan painetaan täysillä ja innolla. Sillon kun koira puree ohjaajaa, niin se tekee ihan oikein, koska ohjaaja tekee väärin :) Tavallaan se kyllä komentaa siinä, että tee nyt oikein apina, mutta kuitenkin.

Sit puhuttiin hihnakäyttäytymisestä. Gillehän on ihan tyhmä siellä hihnan päässä (vaikka tiedostan kyllä senkin, että vika on kuitenkin siellä toisessa päässä). Mutta anyway, sain Gillen jo toimiaan oikein räminäpurkki-menetelmällä, mutta sitten mentiin takapakkia, ja roimasti! Liekö siihen sitten liittynyt nämä kaikki hormooni-asiat... Kysyinkin Peetsalta, että miten kauan sitä purkkia pitää käyttää, koska sain tosiaan Gillen jo toimimaan, mutta nyt se ei enää käyttyäydy yhtään. En oikeen saanut mitään järkevää vastausta, koska Peetsa vain sanoi, että yleensä ihmiset unohtaa liian aikaisin sen purkin sinne kotiin. Mutta toisaalta, miksi sitä purkkia pitää kantaa mukana, jos sitä ei tarvitse? Ehdotti minulle, että pidän Gillelle kolmen päivän jääkauden, ja aloitan alusta. Selvä.

Vaikka olen tiennyt sen kokoajan, niin nyt tiedän sen ainakin. Johtajuus ei ole meidän huushollissa kunnossa ton beigen pojan kohdalla. Mut keksittiin Heidin kanssa, että se johtuu siitä väristä!! Kuulemma yleisimmät ongelmakoirat on pieniä ja valkoisia koiria, niin eikös toi nyt liippaa jo aika läheltä!? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti