lauantai 28. tammikuuta 2012

Hiljaiseloa

Tästä alkaa tulla kakkublogi, kun ei jaksa koirajuttuja enää kirjoitella. Tänään taas menetin hermoni täydellisesti, kun tein jälleen kerran tilauskakkua. Spidermankakku siitä piti tulla, mutta joku kasa siitä sitten kehkeytyi. Tämä kuuluu taas siihen sarjassamme "pilalle meni" - kakkuihin. Päässä oli hyvä visio, mutta melkeinpä kaikki vaiheet meni niin pilalle kun vaan olla ja voi, niin siitä ei omasta mielestä tullut lähellekään hyvä. Onneksi Martta sentään innostui täysillä, kun haki kakun - eli ehkä se on taas tämä itsekritiikki :) Täytteenä oli sitruuna ja lakritsi, joten pakko olla ainakin hyvänmakuinen!


Harkoista ei ole tullut kirjoiteltua, vaikka siellä ollaan kyllä käyty joka maanantai. Kivaa on ollut joka kerta, mutta ei vaan jaksa aina vääntää samaa tekstiä. Kesää odotellessa!! On talvessa silti hyvätkin puolensa, tuolla lumisessa metsässä lenkkeileminen on ihan parhautta! 

Muutenkin aivot jäässä, kun meillä sisällä on ihanat 13 astetta lämmintä. Pari kuukautta ollut jo alle 18 astetta kokoajan - ja nyt kun taloyhtiö sai vihdoin ja viimein aikaiseksi alkaa korjauttamaan asiaa, lämpötila tippui vielä lisää. Ukkeli vaan sanoi, että tiistaina sitten ehkä lämmöt tulee takaisin... Eli nyt ollaan kokonaan ilman lämmitystä sellaiset viisi päivää, jos edes riittää. Mukavaa on!

perjantai 20. tammikuuta 2012

Kakkua

Puuha Pete - tietenkin!!


Agilitykaveri Ellu pyysi, että tekisin heidän kaksoispojille synttärikakun... Vaikka just viime kerralla vannoin, etten tee enää ikinä yhtäkään kakkua - niin taas huomasin ottavani haasteen vastaan. Päädyin aiheeseen Puuha Pete. Inspiraation sain internetin ihmeellisestä maailmasta, joten hiukan on kopioitu ideaa. Olen aina tähän mennessä tapellut sokerimassan kanssa kakun päällystyshommissa, mutta nyt halusin kokeilla hahmojen tekemistä. Aikaa siinä meni, koko kakkuun taisi mennä noin 12-13 tuntia. Ei ollutkaan mikään pieni homma, mutta hauskaa oli, ainakin jotkut osat :) Myöskään hinnoittelu ei ole paras puoleni, loppujenlopuksi taisi mennä tappion puolelle :D Hups.

Toivottavasti kakku miellytti Ellua ja perhettä, ja toivottavasti se maistui hyvälle. Tilauskakkujen kanssa on aina vähän jännää sen maun kanssa, kun ei koskaan tiedä miten kaikki maut sopii yhteen. Tosin, mun periaate kakuissa on aina "ei se maku, vaan se ulkonäkö". Niin taisi käydä tässäkin, vähän taas innostuin liikaa. Pääasia, jos kaksoset tykkää! :)

Niin ja kun kakussa oli niin suuri homma, niin en osannut päättää minkä kuvan laitan. Laitoin siis samantien 10 kuvaa. :)

 Lastina suklaarusinoita... eiku siis kiviä. :)

Tämä traktori oli ensimmäinen tekele, ja ainut mikä onnistui.

 Petestä tuli vahingossa hullun maalaisjuntin näköinen...







torstai 12. tammikuuta 2012

Pikkupoika pesulla

Vaikka tämä onkin niin kulunut juttu, niin pakko siltin vaan kirjoittaa tänne. Meinaan koiran peseminen :D 
Ainakin siis näissä vesipäissä se ulkomuoto kun muuttuu aika tavalla, kun koira on kuiva taikka märkä. 

Päätin, että tänään on Nagan pesun aika. Vaikka siis noilla kurakeleillä jouduin pesemään sitä ihan päivittäin, niin nyt pesin sen ihan perinpohjin kunnolla. Pogo kun on päättänyt jostain syystä olla super-Eno ja hoitaa siskonpoikaa vähän liikaakin. Tällä pariskunnalla on aikamoisia pusuttelusessioita joka päivä. Yleensä aamulla kun pitäisi lähteä ulos pakkaseen lenkille, niin huomaan että mun aamupalan syömisen aikana Pogo on saanut Nagasta ihan litimärän. Siinä on sitten kiva ottaa Napero mukaan lenkille, kun se jäätyy jo kotipihassa. Ja Naga nauttii tästä huomiosta ihan yli kaiken. Jos mä kiellän Pogoa nuolemasta Nagaa, ja se tietenkin tottelee. Niin sitten Nappula menee Pogon eteen - ja alkaa pussaamaan sitä. Ja tekee sitä tasantarkkaan just niin kauan, että Pogo aloittaa taas hoitamisen. On siinä meillä kaksikko. 

 Alkutilanne. Pörröinen karhunpoikanen.

 Välitilanne. Ärsyttää, joko pääsee pois? Ravistellaan sitten niin, että säkin kastut.

 Lopputulos. RÄÄPÄLE!!! :D
Ei ihan samaksi koiraksi tunnistaisi. 
Voi apua sitä päivää kun näiden turkki ajetaan ekan kerran!!! 

tiistai 10. tammikuuta 2012

Kontaktireeniä

Eilen oli niin paljon pakkasta (siinä -13 hujakoilla), että ei reenattu normaaliin tapaan. Radalla oli vaan kolme putkea ja kolme kontaktiestettä. Niitä sitten mentiin edestakaisin, radalla taisi silti niitä numeroita olla 23 kappaletta. Eli hiukan sai juosta!! Hauskaaaa!! Pitkästä aikaa hengästyin oikeen toden teolla harkoissa. Tälläisiä harjoituksia kun kykenisi tekemään yksinään, niin saattaisi tulla hyvää jälkeä! Gille osasi mun mielestä kuitenkin tosi hyvin kontaktit, mitä nyt muutama urpoilu taisi joukkoon mahtua.

Gillen asenne agilityä kohtaan kummastuttaa. Se on nykyään joka kerta kun ollaan lähdössä harkkoihin, ihan masentunut. Ei siis seiso tuntia aikaisemmin eteisessä valmiustilassa niinkun aina ennen. Nyt kun ollaan maneesilla käyty, niin Gille makaa vaan paikallaan, eikä suostu nousemaan ylös. Siis kun ensin se on huomannut, että laitan agilitykamoja valmiiksi... Sitten kun sen saa siitä väkisin hinattua autoon, niin sielläkin se on outo. Gillen normaali autokäyttäytyminen on hyvin, HYVIN äänekästä. Huutaa siis melkein kokoajan jotain. Mutta aina kun mennään harkkoihin, se on hipihiljaa. Eilenkin se istui takapenkillä, leuka pelkääjänpaikan selkänojalla ja tyhjä, masentunut katse kaukaisuuteen. Sitten kun päästään pelipaikalle, niin se on lämmittelylenkillä ihan sekopää ja virtaa täynnä - ja radalla vetää sata lasissa. Mikä ihme tämän käyttäytymisen syynä siis oikeen on? Inhooko se maneesia niin paljon? Jos sieltä tulee niitä hevospölyjä ja huono olo? Vai mitä hittoa?

Lopuksi pakko valittaa vielä hiukan. Ärsyttää vaan suunnattomasti noissa harkoissa yksi asia. Ryhmä on jaettu järkevästi kahtia pienet koirat / isot koirat-jaolla. Tähän asti siis hyvä idea. Mutta joka kerta kun meidän maksien olisi lupa lähteä ajoissa, niin minejä on paikalla yksi. Maksit joutuu siis joka kerta olemaan siellä sen koko ajan, koska pitää jäädä purkamaan rata. Muistelin tuossa, että olen tainut yhden kerran saada lähteä ajoissa tuolta. Mutta sitten kun mineillä on ekavuoro, niin kas kummaa kun kaikki onkin paikalla... Epäreilua mun mielestä. :(

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Satoi lunta!!!

Nyt on taas Nagan kanssa tehty vaikka mitä. Sairasloma tuli päätökseensä ja pikkujätkän varvas on kunnossa. Tosin, melkoisen hankala sitä oli pitää paikallaan viikkoa. Kun ei lenkille, tai minnekään muuallekaan päässyt, niin ukkeli keksi itselleen kyllä viihdykettä kotona ihan mielinmäärin. Välillä oli matot pisin seiniä, kun meno yltyi ihan holtittomaksi. Ensimmäinen lenkki oli mahdoton. Naga juoksi koko ajan edestakaisin, onnesta sekaisin - ja väsymyksestä ei tietoakaan missään vaiheessa.

Sitten satoi lunta!! LUNTA!!! Olin niiiiiiiiin fiiliksissä, etten meinannut pysyä nahoissani. Eikä meinannut koiratkaan. Niin hienoa, niin mahtavaa!! Lenkillä olisi voinut olla ikuisuuden!


Muttei ehditty, kun oli tarkoituksena mennä pentuaksaamaan Mynämäelle meidän chilipentueen kanssa. Zipin Mammat (ihmisversio ja koiraversio) ja Soolo oli ahvenamaalla kisaamassa, joten tämä pikku-ukko liittyi meidän seuraan. Naga aksasi Topin kanssa ja Zip minun kanssa. Päteviä lapsia oli taas. Zip ei edes huomannut, että Taru puuttui, vaan mennä viiletti normaaliin tapaansa ja oli todella kuuliainen.




Yhteiskuvaakin yritettiin ottaa, mutta vähän vielä on hakusessa toi ryhmärämän paikallaanoleminen :) Hallilla treenattiin kotiläksyjä ja saatiinkin aikaa vierähtämään hiukan yli pari tuntia. Oli kivaa. Kotimatkalla auton takana oli erittäin hiljaisia poikia. Mentiin palauttamaan Zip ja hakemaan päivähoidosta meidän isot pojat. Siellä Pogo ja Gille oli saanut päivän peuhata Vaarin ja Nannen kanssa. Pogo oli niin paljon kaivanut lumen alta kiviä, että ihan tassut oli sattunut. Ja vissiin hiukan kuraakin sisälle vienyt :/ Hups.
Siinä kun tehtiin lähtöä, niin Zip oli ihan maailman hellyyttävin. Se kiipesi mun syliin ja pussasi uudelleen ja uudelleen. Oli selvästi sitä mieltä, että mun kanssa oli tosi kivaa, eikä halua, että lähden pois :) Aivan ihastuttava pikkuinen <3

Rankan ja kiireisen päivän jälkeen vielä lenkille Zikin kanssa. Zikillä on juoksut, niin sitä ei sen takia huolittu mukaan Ahvenanmaan reissulle. Minulle lankesi lenkkeilyttämisvuoro, kun raukka Sipiläinen olisi muuten joutunut olemaan yksin hurjan kauan jonkun juhlien takia. Tottakai sillon autetaan kaveria pulassa! Voi sitä iloa ja riemua, kun tyttö huomasi, että minä tulin sieltä ovesta ja otin hihnan käteen! Hassu Ziki.

Tänään sitten taas intoa täynnä metsälenkille lumiseen maastoon. Sen jälkeen lähdettiin vielä hiukan muistuttamaan Nagalle agilityn saloja maneesille. Ei oltais kumpikaan jaksettu lähteä, mutta jos pikkumiehestä pitää se maailmanmestari tehdä, niin se on nyt uhrauduttava. :) Koiristakin ainoastaan Pogo oli valmis lähtemään mukaan. Naga ja Gille olis halunnut valita sohvalla makaamisen uloslähtemisen sijasta. Gille piti lihapullien avulla oikeesti huijata sieltä ylös! Ennenkuulumatonta. Väsynyt Naga jaksoi huippuhienosti hiukan treenata, vaikkei paljon mitään tehtykään. Paikallaanolo tälläkin kertaa yllätti, miten hienosti se osasi olla paikallaan, vaikka Ross teki rataa vieressä. Samasta asiasta olin eilen ylpeä Zipin kohdalla. On ne vaan niin mahdottoman ihania pikkupoikia. :)

Ja lopuksi vielä hiukan kuvailemaan metsään noita meidän peikkoja.




Loppukevennyksenä Pogo-faneille tämä :)

tiistai 3. tammikuuta 2012

2012 tuli

Vuoden ensimmäiset harkat. Ja oli niiiin kivaa! Mulla oli pienoisia ongelmia auton kanssa, joten saavuin pelipaikalle myöhässä. Unohdin kokonaan, että missaan tietenkin rataantutustumisenkin siinä samassa. Hyvin siinä toisen koiran mennessä radalla pystyin tutustumaan rataan samanaikaisesti ja muistinkin sen!

Gille meni testinä makseilla taas ja kyllä se meno tuntui heti paljon enemmän omalta. Tiesin, että radalla on yksi kohta mistä ei selvitä kunnialla, ja niin siinä kävikin. Sähläsin taas minkä kerkiän. Toinen, enemmän mun vaihtoehto menikin sitten hiukan paremmin.

Oli kyllä taas superkivaa... Oma olo oli kotoa lähtiessä tosi heikko, mutta aksaaminen piristi ihan törkeesti taas. On siinä kiva harrastus, kunhan en ota sitä liian vakavasti. Ehkä se on mun ja Gillen motto tälle vuodelle, "älä ota sitä vakavasti".