perjantai 30. heinäkuuta 2010

Korkeasaari

Käytiin kesälomareissulla Korkeasaaressa. Kun nämä koira-aiheiset päivitykset tuntuu olevan aika vähissä tällä hetkellä, niin laitetaanpa muutaman muun elukan kuvia sitten :)

Pogon kaveri Herra Laiskiainenhan se siinä.

Pikku tamariini. Tai siis tää taitaa olla niiden pikkukaksosten mutsi.

Simba.

Simban wife.

Tää oli joku pikkupanda.

Äijät.

Punapersepaviaani.

"Katso yli sen mitä näet".

Tää oli lempparielukka. Ainut joka jaksoi puuhatakin jotain. Kahden karhun käytöksestä tunnistin selvästi omat koirat. Ruokinta-aikaan toinen otti lihakimpaleen ja meni majaan mutustelemaan sitä (Pogo) ja toinen sillä aikaa söi ihan kaiken muun (Gille). :D

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Agipitsi, osa 2

Ja niin saatiin agipitsikisat kisattua. Oli se rankka neljä päivää, mutta hyvin selvittiin (kaksi päivää talkoita ja kaksi päivää kisoja). Oli tosi kivat kisat, hyvä seura ja ilmatkin suosi. Tänään oli kyllä vähän liian kuuma agilitykisoihin.

Ensimmäisellä radalla startattiin nurmikentällä. Gillen kanssa oltiin ensin ja alkurata lähti menemään melko hienosti. Yksi rima tippui (syy?) mutta muuten siis ihan hyvin. Kuitenkin rata kosahti puomiin, kun taas uuvatti ei osannutkaan kontaktia niin palautukseenhan se meni. Taisin huutaa siinä kun Gille pomppasi kontaktilta pois, että 'voi homo sun kanssas'. Sitten nopea vilkaisu tuomariin, hups, ja palautus :D Se oli siis sitten siinä. Gille huusi taas enemmän kun keskittyi muuhun. Vesikoiratuttu Salla kommentoikin, että Gillellä olikin paljon asiaa radalla kun ei ollut hetkeäkään hiljaa, totta tosiaan.
Pogolla oli ihan hullua aikaa ennen rataa. Piti hetkeksi erottaa Topi ja Pogo kun jälkimmäinen kävi niin ylikierroksilla ja vaan huusi ja riehui Topille. Se myös näkyi radalla. Keskittyminen oli jäänyt kai kotiin, hyppääminen oli vähän sinnepäin ja huutoa ritti myös sieltä punkkaripäästä. Perus Pogo-menoa siis. Ei niin paljon virheitä kuitenkaan tullut niinkun normaalisti, 20 virhepistettä jäi sieltä plakkariin. Tuomarilla oli sellainen paita, missä luki POGOO, joten se taisi olla jonkunsortin fani.

Hiekkakentällä oli sitten luvassa se seuramestaruus. Niinkun melko arvattavissa oli, niin maksien seuramestariksi ei ollut niin paljon tunkua. Kolmas jäi peräti kokonaan palkitsematta.

Gillen kanssa rata meni niin huonosti kun vaan ikinä voi. Ehkä yksi meidän huonoimmista radoista!? Gillellä kai väsymys painoi jo liikaa, eikä jaksanut enää keskittyä. Nuorelle koiralle pitkä viikonloppu ja viisi starttia on aika paljon. Aamulla sanoin jo, että tänään ei tule mikään onnistumaan, kun Kilu oli niin väsynyt, ettei jaksanut edes silmiään avata ulko-oven auetessa (normaalisti takapihalle siis mennään hyvällä halulla). Ja niin siinä kävikin, heti toisen hypyn poika ohitti ja siitä se alamäki sitten alkoi.

Topilla ja Pogolla meni vähän samalla mallilla kun minulla ja Gillellä. Kepeillä sekoilivat oikeen kunnolla, ja kolmannella kerralla se onnistui. Oli se seuramestaruus kolmonen kuitenkin melko lähellä :). Pogo ohitti Aan ja siitä tuli kolmas kielto - eli hylly. Ehkä ihan hyvä, ei sellasilla tuloksilla olis mihinkään seuramestaripalkinnoille edes kehdannut mennä :D

Viikonlopun saldona Gillelle viisi hyllyä ja Pogolle 25, 5, 20 ja kaksi hyllyä. Ollaanpa me hyviä.

Tässä vielä enemmän sitä pukuloistoa. Ainakin osa siitä.
(Jos jotakuta haittaa, että laitoin kuvan tänne, niin ilmoita mulle ja poistan sen täältä.)

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Agipitsi, osa 1

Tänään oli se päivä kun oman seuran superkisat koittivat. Kaksi päivää ollaan painettu jo talkoissa ja nyt sitten koko päivä kentällä kisaamassa ja töissä.

Ekalla radalla meillä molemmilla meni ihan päin mäntylää. Topi ja Pogo oli ekoja lähtijöitä, joka ei selvästikään sovi parivaljakolle. Pogo tiputti lähes kaikki rimat, kontakteja ei otettu ja lopussa päätti poika vielä maistaa isännän kylkeä hiukan. Siitä tuli Topille vähän känkkäränkkä. Tulos tuli kuitenkin, 25 virhepistettä :)
Mua itseäni jännitti kaikilla radoilla taas vaikka kuinka paljon, kai se vaikutti sitten menestykseenkin. Ärsyttää suunnattomasti kontaktiesteet, Gille meni niiden jokaisen ohi. Puomin, Aan ja keinun. Mutta huomasin kyllä, etten ohjannut itse läheskään kunnolla ja syy kenties löytynee siitä. Ekalla radalla oli muutenkin jalat ihan spagettia - mutta jos jotain positiivista haetaan, niin kepit onnistui ja pikkupoika meni renkaan oikeaoppisesti vaikka huusinkin putkeen :D Hyllytettiin siis kuitenkin niiden kolmen kiellon takia.

Toisella radalla Topi ja Pogo veti alkuradan loistavasti, mutta sitten Topi oli hätähousu. Heitti Pogon putkeen, pää siellä olikin jo, sitten Topi lähti pinkomaan jo seuraavan esteen luokse ja Pogo tuli pois putkesta ja hyppäsi muurin. Ei ollenkaan Pogomaista käytöstä! Siitä hylly. Lentokeinun jälkeen loppurata taas meni hyvin. Jos Topia ketutti ensimmäisellä radalla, niin toiselle radalle se oli jo tarttunut minuun. Jälleen kerran se kompastuskivi, rengas. EN OSAA, hyppään ohi - näin meinasi Gille. Hyllytettiin sitten huvikseen vielä sekin rata kun otettiin se Aan kontakti niinkun se kuuluu tehdä. Ei sitä nyt aina voi ensimmäisellä kerralla muistaa... eikä näköjään toisellakaan.

Kolmas rata olikin hyppäri. Topi sanoi, että hyppäri on se ainut missä vois vahingossa vaikka se nolla tullakin. Ja voi hitsi, voi hitsin hitsi - se oli pojat lähellä! Topin kämmin takia rima alas. Liian nopea jaakotus ja Pogo jäi selän taakse, siitä se yksi ainut rima tippui. Vissiinkin. Huippunopealla vitosella pääsivät pojat kuitenkin kakkoseksi ja saivat hyvin ansaitun Niiskuneiti-muumimukin! Voittajan aika -4,24 ja poikien aika -12,66! Ja kerrankin kun olis jotain sellaista rataa esitettävänä, mitä tosissaan kehtaa näyttää - niin eihän sitä sitten kuvattu lainkaan. Videokoostetta ei siis luvassa tältä päivältä lainkaan. Mulla ja Gillellä ei sit edelleenkään mennyt niin loisteliaasti. Mä oikeesti lopetan kohta tämän koko touhun, ellei mun pää ala pikkuhiljaa toimimaan. TAAS kerran unohdin radan. Niin maailman helpoimman radan, ja mä en muistanut. Ehkä "mihin sit piti mennä" - lauseen ajan mä sitä mietin, ja sitten taas mentiin. Loppusuora oli ainut hyvä mitä sillä radalla oli. Muurin kanssa kämmittiin myös, jotain niin tyhmää omaa sähläystä että ARGH. Ihan hanurista. Inhoon tätä. Mut oon silti ylpee mun ykköspojista!!

Terhin kuuluisiin hyviin ideoihin kuului myös Agipitsin asut. "Hei pukeudutaan kaikki pitsiin ja sit paras asu voittaa!" Päätin jättää tämän kommentin omaan arvoonsa kunnes se sai jatkoa "niin ja sit kaikille työntekijöille se on pakollinen" :D Oli siellä kyllä sitten muutama tylsäkin joukossa, jotka oli ihan normaaleissa vaatteissa. Tässä kuitenkin meidän pitsiasut:

Zorro ja tyttö-Pogo. Toi rusetti oli vaan niin ihqu-ihana pojan päässä!!

Mustalaisennustaja ja sen koira

Ja nyt nukkumaan, että jaksaa taas painaa huomisen päivän. Huomenna ratkotaan myös seuramestaruus - sitä meidän on ainakin tämän päivän perusteella ihan turha edes uneksia.

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Mökillä

Tänään suunnattiin kohti siskon mökkiä. Vihdoinkin löydettiin jostain sellainenkin aika, että päästiin kunnolla saunomaan ja uimaan.

Gille tykkää veneilystä ihan hirveesti, se vois vaan istua keulassa pää pitkällä, silmät kiinni ja haistella meri-ilmaa. Pogolla taas sattuu korviin se tuuli, eikä tykkää kun korvat lepattaa. Jos joku jaksaa pitää korvia alhaalla, niin sit on hyvä. Gillen mielestä merimatka olikin ihan liian lyhyt kun oltiin jo mökillä. Riemu siitä kuitenkin repesi kun laiturille pääsivät ja loputon riehuminen alkoi. Vasta ihan illansuussa molemmat tajusi mennä hetkeksi lepäämään, mutta muuten on-nappula oli jumittunut päälle. Illalla Pogokin rentoutui vasta, kun oli löytänyt sopivan kiven suuhunsa. Olipa hetken hiljaista :D

Sitten kun me ihmiset mentiin uimaan, niin olishan koirienkin pitänyt päästä. Aluksi pojat tajusi olla kiltisti laiturilla ja odottaa, mutta yhtäkkiä Gille keksi, ettei tää oo lainkaan niin korkee, ettenkö uskaltaisi hypätä. Laiturilta veteen oli noin kaksi metriä ja sinne se molskahti. Vähän sukellettiin ja taas mentiin. Pogo tietenkin sitten seurasi esimerkkiä perässä. Eikä niitä sen jälkeen pidätellyt enää mikään. Välillä uitiin rantaan ja vauhdin kanssa uudestaan!! Pogo yritti yhdessä kohtaa vähän "pelastaa" mua, ja meinasin hukkua - hyökkää päälle ja raavi tekniikka ei ollut ehkä se paras vaihtoehto :D Yhdessä vaiheessa se pirulainen tuli ja näykki mun käsivarteen kun yritin laskeutua rappusia alas veteen. Ihan sekopää! Ja Gille hyppii vaan pellehyppyjään. Sillä on oikeen kunnon tekniikka, Pogo vetää makoplätsejä, mutta Gille osaa hypätä jalat koukussa rintakehä edellä :)


Tässä me ollaan, äsken oltiin uimassa...

Sit hiukan poseerataan nättinä :)

Takaisin tultiin kahdella paatilla, niin saatiin kuva meidän laivakoirista. Mä roikun epätoivoisesti koirien pelastusliiveissä, kun Gille olis ehdottomasti halunnut olla edellämenevässä veneessä, sillä pääsi paljon kovempaakin!

Kippari ja Kalle

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Gille 2-vuotta

Paljon onnea Gille!
Ajatella, että se pikkupoika-pallero on jo 2-vuotias!!


Onnea myös muille G-pentuelaisille!!

Merellä

Eilen päästiin vihdoinkin merelle. Ihan mahtavaa. Taisi olla eilen kuumin päivä tänä kesänä, joten ei tehnyt yhtään pahaa olla siellä tuulessa nauttimassa auringosta.

1. Ihan ensimmäiseksi Pogon piti rikkoa uimalelu. Suolet pihalle vaan!

2. Mitä!? En mä oo mitään tehnyt...

3. Soolo naatiskelee lämpimästä kesätuulesta.

4. Koko päivä merellä pistää uuvuttamaan.

5. Meidän pojilla riittää vielä virtaa. Tässä kai pohditaan seuraavia metkuja...

6. Vois tuolta ällön levän joukosta kaivaa vaikka kiven...

7. Ja kun se selvästikään ei riitä, niin pitää laajentaa reviiriä toisaalle. Lisää kiviä!!

8. Gille the rämäpää. Se poika ei paljon ajattele mihin hyppää... täysillä mennään vaan.

9. Ja uudestaan...

10. Molskis.
Katsokaas tämä linkki, Gille vois vaikka voittaa tämän skaban - Libertyvillessä järjestettiin koirien pituushyppykisa uima-altaaseen

11. Äääää. En mä pääse ylös täältääää!!

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Epistä!

Käytiin Laitilassa epiksissä, ja ne oli ihan epikset. :D

Gille pääsi rallittelemaan kolmelle radalle. Kaikki hyllytettiin - kontaktien takia. Ekalla mölliradalla olis tullut nolla, mutta puomin kontakti pilasi sen. Ykkösten radalla meni niiiiiin upeesti kepit ja rengas, mutta ei enää niin hyvin se Aa ja puomi. Avoimella radalla meni sit vähän vielä huonommin. Ei oo vaan kovin hyvä fiilis lähtee kisaamaan omiin kisoihin. Että pitikin mennä laittaa ilmo jokaiseen viiteen starttiin. Kauhistuttaa. Noh, tuleepa ainakin treenattua sitä saakelin puomia. Tarvis kai oikeesti treenata sitä muutenkin, mut kuka näillä helteillä jaksaa aksata, ei Gille ainakaan!!

Pogo pääsi mölleihin mun kanssa! Mä sanoin kotona Topille, että en sit varmana mene nolaamaan itteeni, et jos Taru haluu mennä Pogon kanssa, niin saa mennä. Mut sit menin kuitenkin. Olihan se hauskaa, mut ei mulla ole kyllä oikeen mitään hollia sen koiran kanssa. Mulle sanottiin, että se oli oikeen sivistyneesti mun kanssa siellä, eikä perus Hullupogo. Mut ei se siltä tuntunut. Meinasin kaatua kolme kertaa, kun tein sellasia kaarroksia siellä :D Ja sitten Taru meni Pokerin kanssa vielä ykkösissä. Siellä se Mumma puhui rumia meidän pienelle punkkaripojalle - k-o-n-t-a-k-t-i-t... ei vissiin ollut sekään poika ihan parhaassa vedossa!? :)

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Perrot aksaa

Ja vielä nämä agilitykuvat:




En jaksanut laittaa Pogoa kiinni, kun se on siinä hihnassa ihan hullu. Repii vielä päänsä irti vahingossa. Niin annoin pojan juosta vapaana pallo suussaan. Linssilude päätti vaan, että hänestä ei oo tarpeeksi kuvia vielä. Ebban ja Soolon perään meni välillä takapiruksi, kuten tästä kuvasta näkyy :D

Iso kiitos Annalle (©) kaikista kuvista!!

PS. Tänään meidän pojat pääsi turkeistaan, nyt on pojilla kesälook! - kiitos siitä kuuluu taas Tarulle. Gille päätti olla jälleen vähän hankala asiakas, mutta eipäs annettu periksi!

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Meidän perrot

Nyt tulossa sitten monta kesäkuvaa. Tuli valinnan vaikeus ja pitää siis laittaa kuvia vähän enemmän. Kuten jo edellä mainitsin, niin kuvaaminen sujui todella hyvin. Ebba ja Soolo osaa mennä istumaan paljon kauniimmin, meidän pojat kun istuu miten sattuu. Gille halusi lisäksi poseerauksissa vähän vilautella pippeliä, joten ei ehkä taas ihan täysin sivistynyttä porukkaa. Pogosta saatiin aluksi ihan järkeviä kuvia, kunnes... löytyi kivi. Sitten se onkin sen näköinen, että "mulla on kivi suussa, haistakaa kaikki paska". Piti yhdessä välissä pyyhkiä kuolaakin pois, kun toinen näytti ihan jälkeenjäänyltä. Mutta toisaalta, olihan se sitten ihan perus Pogo-meininkiä.

Meirän komiat poijjaat!

Kukkulan kuninkaat - comeback.

Kuuma on ja uimaan tekis mieli. Vaan istua tönötämme tässä.

Kilu kävi uimassa (ilman lupaa) ja juoksi pari kierrosta hiekalla. Se siitä puhtaasta koirasta. Vierellä istuu 'The Rock'.

Sitten nämä meidän nätit tytöt - Soolo ja Ebba. Tässä tällänen kunnollinen, hieno kuva. Molemmilla kyllä kieli ulkona, mutta kun oli kuuma! Seuraavat kaksi kuvaa on vaan hauskoja, Ebbaa taisi kyllästyttää. Säästetään loput nätit kuvat Tarun blogiin :)

Plääääh, tylsääää!!

Yäk, kissanminttua ;D

Maanmainiot karvaturrit.
© Anna Ahola

Uimassa

Eilen meidän neljällä vesipäällä oli toimintapäivä. Kävin Pogon ja Gillen kanssa aamusella hakemassa Soolon ja Ebban, sitten lähdettiin reissuun. Mun Kia Picanto on oikein oiva koirankuljetusauto, sinne menee sopivasti neljä vesikoiraa :D Nyt olis vaan tänään tarjolla jonkin sortin auton sisäpesua. Ei ehkä oo enää se majava puhtaimmasta päästä. Eikä menokaa ehkä ihan kaikista turvallisinta oo... mutta sillä mentiin ja hyvin mentiinkin. Anna, Miia ja Neea tuli kuvailemaan meidän koiruuksia.

Otettiin nyt niitä kesäkuvia, uintikuvia ja agilitykuvia.Vaikka hiukan kauhistelin, että miten mä selviin yksin neljän vesikoiran kanssa, niin hyvin mä selvisin. Uimaan konkkaronkka pääsi yhdellä kertaa, mutta poseerauskuvat otettiin pareittain :)

Ruskeet vesihirviöt.

Sarjakuvan osa 1. Kaik yhdes koos.

Sarjakuvan osa 2. Ny silt yhdelt puuttu pää!

Sarjakuvan osa 3. Jaa siäl se oliki, kivi ja kaik.

Heitä jo, heitä jo... sovitaanks, et mä otan tämän lelun ni ota sä toi toinen!?

Mun!!

Pogon lempilelu... ainakin tällä hetkellä, kun se ikean lelu meni "vahingossa" rikki.

Minäminäminä oon eka!!

Voitin :)

ja taas mennään.

Kyllä kesällä on mukavaa.
© Anna Ahola